Türk ve Rus otomotivcilerden dört günde 200 görüşme

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) hedef pazarlarda ihracatı artırma hedefiyle düzenlediği Otomotiv Sektörel Ticaret Heyeti organizasyonlarının sonuncusu olan Rusya Otomotiv Dijital Sektörel Ticaret Heyeti programında 200 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

Türk ve Rus otomotivcilerden dört günde 200 görüşme

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğiyle 24-28 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği Rusya Otomotiv Dijital Sektörel Ticaret Heyeti programı sona erdi. Türkiye’den 26, Rusya’dan Kamaz ve Avtator gibi OEM firmalarını da içeren 45 firma olmak üzere toplam 71 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen program, 200 iş görüşmesine sahne oldu. OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve açılışına TİM Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle’nin de katıldığı organizasyon, pandemi döneminde katma değerli ihracatın artırılması yolunda önemli bir hamle oldu.

ÇELİK: “İHRACATIMIZ DİJİTALLE ARTACAK”

Dört gün süren Rusya Otomotiv Dijital Sektörel Ticaret Heyeti organizasyonunu değerlendiren OİB Başkanı Baran Çelik, ülkemizin Rusya’ya yaptığı otomotiv ihracatını artırmaya yönelik çalıştıklarını ifade etti. Otomotiv endüstrisinin küresel çapta yaşanan pandemi krizinden etkilendiğini belirten Çelik, bu süreçte online programlara ağırlık verdiklerini ve alternatif pazarlar üzerine çalışıp buralara özel sanal ticaret heyetleri ve fuarlar organize ettiklerinin altını çizdi. Çelik, “Türkiye ve Rusya arasındaki ticaretin bu tip dijital toplantılarla artacağına inanıyoruz. Önümüzdeki süreçte pandeminin seyrine bağlı olarak dijital sektörel ticaret heyeti programlarımız devam edecek” dedi.

OİB Başkanı Çelik, şunları söyledi: “Pandemi özellikle 2020 yılı ilk yarısında otomotiv endüstrisinde daha önce görülmemiş ölçüde büyük kayıplar yaşanmasına neden oldu. Ocak-Nisan döneminde ihracatımız yüzde 34 arttı ve 10,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yarı iletken çip krizi, hammadde tedarikinde yaşanan sorunlar, emtia fiyatlarının yükselmesi gibi yeni problemlerle de karşı karşıyayız. Bu durum ihracatımıza matadorbet giriş da doğal olarak yansıyor. 2021 yılı ile birlikte tekrar pandemi öncesindeki rakamlara dönme hedefi ile otomotiv endüstrisinin ihracat hedefini 30 milyar dolar olarak belirledik. Tüm olumsuzluklara rağmen hedefimize ulaşacağımızı düşünüyoruz.”

banner2
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER